Tipar Mape

Tiparire mape

Operatiunea de tiparire mape se recomanda a fi executata pe carton dublu cretat mat sau lucios de 250-350 g/mp. Ca si cerinta suplimentara cartonul si finisarile se recomanda a fi de foarte buna calitate, produsul in sine fiind considerat premium in gama produselor de promovare a imaginii companiei la fel ca materialele tip afise.

Formatele de fisier ready-to-print acceptate pentru realizarea mapelor in tipografie sunt: Corel Draw (*.cdr), Adobe Illustrator (*.ai), Adobe Acrobat (*.pdf), Adobe Photoshop (*.psd).

Este preferabil ca imaginile sa fie transmise intr-unul dintre urmatoarele formate: “.TIFF” sau “.psd”. Se recomanda evitarea imaginilor de tip *.jpg deoarece acestea au o calitate inferioara, fiind obtinute prin aplicarea compresiilor.

Finisari mape

  • – Plastifiere mata sau lucioasa
  • – Lacuire simpla sau selectiva
  • – Stante in forme variate
  • – Burduf de diferite dimensiuni, pentru a permite inserarea in mape a mai multor pagini

Se recomanda efectuarea operatiei de plastifiere pentru a conferi un conferi un aspect mai pretios mapei, dar si pentru protectia la umeazala si murdarire.

Utilizarea mapelor de prezentare

Firmele utilizeaza mape de prezentare in scop publicitar. Mapele sunt personalizate, si reprezinta o solutie mult mai eleganta decat dosarele plic, oferind o metoda de sustinere a imaginii companiei prin captarea atentiei clientilor.

In afara de a oferi un spatiu amplu de gazduire a materialelor (material de prezentare, foi volante / flyere, foi cu antet), o mapa de prezentare ofera si un impact vizual deosebit. Chiar daca la prima vedere pare un element lipsit de importanta, se poate considera ca mapele au ajuns elemente obligatorii in cadrul intalnirilor de prezentare, fiind foarte populare si utilizate de un numar mare de companii.